martes, 26 de noviembre de 2013

L’obertura desperta l’interès dels empresaris francesos Destaquen l’atractiu que aixequen sectors com són el sanitari o el de formació

L’obertura econòmica i el desplegament del nou marc fiscal i jurídic han fet incrementar l’interès per invertir a Andorra entre els empresaris francesos, especialment els de la regió de Migdia-Pirineus.
               
Almenys això és el que va assegurar Gilbert Salinas, president de l’Agència pel Desenvolupament Econòmic i Cultural Nord-Sud (ADEC-NS). Una trentena d’empresaris vinculats a l’entitat van arribar ahir al Principat per participar en la cinquena missió organitzada per donar a conèixer el país com un lloc per fer negocis, opció que, com també va remarcar el president de la Cambra, Marc Pantebre, creixerà encara més un cop estigui en vigor el conveni per evitar la doble imposició.

   “Veiem Andorra des d’una altra òptica gràcies als canvis legislatius”, va explicar Salinas, que va destacar especialment el fet de “no necessitar prestanoms” i que “ja no es considera un paradís fiscal”. En aquest sentit, Pantebre va apuntar que “ells veuen aquí una oportunitat de negoci que abans no tenien”. Segons van indicar, els empresaris gals consideren interessant apostar per sectors com ara la salut, la formació o el transport. Des de l’ADEC-NS, Salinas també va destacar que alguns dels membres de la missió se senten especialment atrets pels projectes de construcció de centrals de cogeneració que està impulsant FEDA, ja que el seu àmbit d’actuació és la venda de gas liquat. Justament, el president de la parapública va ser un dels representants andorrans que va mantenir una trobada amb gent de la delegació francesa. En l’àmbit de la salut, va apuntar que “Tolosa té el segon centre sanitari més important de França després de París” i va defensar la possibilitat de “potenciar intercanvis professionals amb especialistes andorrans”. La visita continuarà fins avui i, en total, hi ha previstes més de 60 reunions amb empresaris del país.


domingo, 10 de noviembre de 2013

Entrevista a José Marcial Rodríguez - #VenYLlévateElMomento - Islas Bale...

http://www.youtube.com/v/PJ_tg-iKMQY?autohide=1&version=3&feature=share&autohide=1&attribution_tag=YgesqnUYxzAtbvgBvN8nVQ&showinfo=1&autoplay=1

La Agencia de Turismo de las Islas Baleares está llevando a cabo una fuerte campaña para promocionar el turismo de una manera totalmente diferente. José Marcial Rodríguez nos lo cuenta en esta entrevista

El grup andorrà Jocor compra Comercial Martí de Palamós La nova Comercial Jocor, amb 16 treballadors, garanteix la continuïtat de l'empresa de materials de la construcció i ferreteria


La històrica Comercial Martí de Palamós tindrà continuïtat gràcies al grup andorrà Jocor, que ha adquirit els actius i la unitat productiva de l'empresa palamosina. Comercial Jocor -nova denominació de la companyia- ha contractat dotze dels antics empleats de l'empresa i ha fet quatre noves incorporacions.
Comercial Martí va presentar concurs de creditors el passat mes d'abril. Afectada de ple per la crisi de la construcció la companyia va acabar presentant un ERO per als seus 22 treballadors. Just abans de la crisi, l'empresa palamosina, va arribar a comptar amb més de seixanta treballadors.
La continuïtat del negoci ha arribat de la mà de Jocor, una companyia andorrana que coneixia bé el negoci de la companyia palamosina. D'una banda, ambdós formaven part del grup de compres aValco, i de l'altra el director de Jocor, Jordi Rodríguez, estiuejava a Palamós.
Les dificultats de Comercial Martí van fer plantejar a Jocor una expansió cap a Catalunya. Van elaborar un estudi de viabilitat i van presentar al jutjat mercantil una proposta d'adquisició de la unitat productiva de l'empresa de Palamós que va ser acceptada.
50 anys d'experiència
Fundada fa cinquanta anys en uns baixos comercials a Andorra, Jocor s'ha convertit en un referènt al Principat com a magatzem de de lampisteria, climatització i energies renovables.
A Palamós, Comercial Jocor manté els tres centres de treball dedicats a la venda de material de construcció i ferreteria amb més de 1.500 metres quadrats d'exposició.
La gerent de Comercial Jocor, Pilar del Amo, explica que la compra del negoci de Comercial Martí és per a nosaaltres "una aposta molt important". Segons la seva opinió, una de les claus que han de garantir el futur de la companyia és el seu "equip de professionals" que combina "experiència i joventut".

ORIGINAL

http://www.diaridegirona.cat/empreses-a-girona/2013/10/30/grup-andorra-jocor-compra-comercial/641378.html 

JOCOR

http://www.jocor.ad/

viernes, 8 de noviembre de 2013

Andorra controlarà l'entrada i sortida de diners a les fronteres La quantitat màxima autoritzada per passar sense declarar serà de 10.000 euros La persona intervinguda amb un import superior se li requisarà el 25% de l'excés sobre 10.000 euros

D'aquí pocs dies els viatgers que travessin les dues duanes andorranes hauran de passar dos filtres o controls en relació a la quantitat de diners que porten a sobre: l'espanyol o francès, i l'andorrà. El Consell General aprovarà avui la modificació del projecte de llei de cooperació penal i internacional i de lluita contra el blanqueig de diners o valors producte de la delinqüència internacional i contra el finançament del terrorisme. El text forma part del cabal comunitari que Andorra ha d'anar assumint progressivament, fruït del desig d'encunyar euros propis. El Pantocràtor no és l'únic que ha estat víctima de la burocràcia europea, sinó que el país està obligat a integrar la normativa comunitària en el seu ordenament jurídic –agradi o no– a conseqüència de la ratificació de l'Acord Monetari per part del Consell General el 24 de novembre del 2011.

Un dels articles que criden l'atenció d'aquest text és el 16, que sota l'enunciat de Declaració de transport transfronterer de diners en efectiu, imposa que «tota persona física que entri o surti del Principat i sigui portadora de diners en efectiu igual o superior a 10.000 euros o el seu contravalor en moneda estrangera ho ha de declarar a la Duana...». És el mateix model que aplica Espanya al riu Runer, la diferència és que Madrid deixa al viatger només amb 1.000 euros en el que s'anomena quantitat de supervivència, i Andorra, quan hi hagi omissió de la declaració, determina que «els funcionaris de la Duana intervinguin el 25% de l'excés sobre 10.000 euros amb un mínim de 600 euros, que es constituirà en garantia de les sancions que eventualment resultin del procediment sancionador».
Es consideren diners en efectiu els xecs, xecs de viatge, pagarés i ordres de pagament, a banda, evidentment, dels diners en metàl·lic. L'incompliment de l'obligació de declarar té la consideració d'infracció greu amb una multa mínima de 600 euros fins el 25% de la quantitat en excés de 10.000 euros.


ORIGINAL

http://www.elperiodicdandorra.ad/societat/30085-andorra-controlar-lentrada-i-sortida-de-diners-a-les-fronteres.html

lunes, 4 de noviembre de 2013

La presidenta de L'EFA creu que ara no és el moment d'implantar un IRPF Viladomat ha manifestat que no està a favor de l'IRPF perquè "és la manera més cara de recaptar", perquè en un país petit com Andorra és un impost "difícil d'assimilar"

Cristina Viladomat, en declaracions a l'Ara i aquí de RTVASA, ha assenyalat que ella no sap si l'IRPF és necessari o no, però considera que en un moment de recessió "hauríem de ser més prudents i fer primer els deures" i ha indicat que potser seria important "pensar-s'ho una mica més". En aquest sentit, ha recordat que en els darrers temps els empresaris s'han hagut d'anar adaptant al marc regulador que s'ha establert en matèria de riscos laborals o de pagament dels 400 euros a la CASS, unes mesures que fan que per l''empresa petita i mitjana s'encareixi més l'arrancar cada matí. Pel que fa a la necessitat d'un IRPF per signar convenis de doble imposició, Viladomat ha manifestat que 'està molt bé que signem CDI' però ha afegit que el que la preocupa és que per una "possible" obertura i una "possible vinguda d'empreses de fora, castiguem a les d'aquí" i per això considera que potser s'hauria d'intentar negociar, per poder donar temps a les empreses andorranes a adequar-se al nou marc i perquè puguin "respirar" ja que "no podem fer un desplegament fiscal tan estrepitós, quan durant 50 anys hem viscut de les finances públiques" i amb impostos indirectes.

ORIGINAL

La presidenta de L'EFA creu que ara no és el moment d'implantar un IRPF

viernes, 11 de octubre de 2013

Segons ha anunciat aquest divendres el president del Col·legi professional d'agents i gestors immobiliaris (AGIA), Joan Carles Camp, l'AGIA ha decidit presentar una queixa davant el Govern per l'intrusisme que, segons ells, està practicant l'entitat Andbank

Segons ha anunciat aquest divendres el president del Col·legi professional d'agents i gestors immobiliaris (AGIA), Joan Carles Camp, l'AGIA ha decidit presentar una queixa davant el Govern per l'intrusisme que, segons ells, està practicant l'entitat Andbank contra el sector per la seva activitat immobiliària. Segons l'AGIA, la decisió s'ha pres després del trencament de les negociacions amb l'entitat perque fossin els membres del Col·legi els encarregats de donar sortida als immobles del banc. L'AGIA cataloga el fet que Andbank hagi començat a publicitar les propietats que vol vendre a les seves vitrines com a comerç i creu que 'segons la Llei del Comerç i la mateixa regulació de l'Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF)' és un cas 'd'intrusisme evident, de no respecte i de molt poca sensibilitat envers el sector'. Camp ha volgut insistir que 'l'AGIA té un problema només amb una entitat financera en concret, no contra els bancs' i que 'el Col·legi havia establert uns ponts de diàleg amb totes les entitats financeres per intentar que elles facin de bancs i nosaltres d'immobiliàries'. De fet, l'AGIA assegura tenir acords signats amb BancSabadell d'Andorra i MoraBanc, i verbal amb Crèdit Andorrà, per 'poder col·laborar i comercialitzar el seu producte'.


Segons l'AGIA, el problema amb Andbank sorgeix arran del trencament de les negociacions que el Col·legi estava duent a terme amb totes les entitats per 'establir uns punts de diàleg' i 'intentar que elles facin de bancs i nosaltres d'immobiliàries', ha dit Camp. De fet, el president de l'AGIA ha volgut aclarir, després de l'article publicat aquest divendres pel Diari d'Andorra, que 'el problema és amb només una entitat financera en concret, no contra els bancs en general' i ha informat de l'acord del Col·legi amb BancSabadell d'Andorra i MoraBanc (per escrit) i amb Crèdit Andorrà (verbalment) per 'posar els serveis de l'AGIA en benefici propi i de les entitats financeres per poder col·laborar i comercialitzar el seu producte', els quals estan permetent 'tancar operacions'. 'Amb Andbank estàvem negociant tot això però a final d'agost van col·locar a les seves vitrines reclams publicitaris anunciant el producte que ells tenen [...] fent que la negociació es tornés tensa'. 'Si mentre dos parts estan tractant d'arribar a un acord, una es posa a publicitar, no em sembla correcte', ha afegit.

L'AGIA considera que tenen 'arguments suficients per poder-se queixar d'intrusisme' i per això confien en la resposta de Govern, del qual han dit que 'si tenim la raó, no s'arrupirà perquè hi hagi una entitat financera al darrere'. Camp ha volgut defensar la feina dels col·legiats explicant que 'si els bancs tenen algun producte que pot arribar a molestar, nosaltres millor que ningú som els que sabem vendre el producte i ells poden continuar oferint un crèdit preferencial a interessos baixos'.

Camp ha aclarit que 'una mica per mimetisme, veient el que passa a l'estat espanyol, ens vam adonar que els bancs eren la major immobiliària' i que 'veient la magnitud de la crisi' van 'començar a establir tota aquesta sèrie de relacions perquè la junta ja ho veia venir'.

L'AGIA considera que hi ha base legal per a la seva queixa, i que està tipificada a la Llei del Comerç, ja que s'han d''obtenir les autoritzacions administratives prèvies per a l'activitat comercial' i que 'es considera intrusisme empresarial les activitats que no gaudeixin de les autoritzacions administratives escaients'. A més a més, Camp ha citat la llei de l'INAF, que regula l'activitat de les entitats financeres i ha afegit 'dubto molt que Andbank tingui com activitat principal la venda d'immobles'. 'Ha de prevaldre la seguretat jurídica i la professionalitat, els bancs són uns grans professionals en la seva matèria i nosaltres ho som en la nostra matèria', ha conclòs.

L'advocat assignat per l'AGIA, Joan Pujol, del despatx Raméntol Pujol, ha afegit que 'la nova legislació de l'INAF va en el sentit d'agrupar les funcions de les entitats financeres en la seva activitat professional, que és la de rebre diners i recol·locar-los i no pas en accions externes, ja sigui amb filials o societats associades'. També ha aclarit que 'la situació difícil de la crisi ha obligat alCcol·legi a buscar que no es dispari l'intrusisme i garantir la seguretat jurídica'.

Posicionamiento Natural de Páginas Web, posicionamiento mediante LINKS , VIDEOS, IMAGENES. SEO para FLASH SEO para  Drupal y Joomla, Seo con blogs de WordPress y de Blogspot.com.  Posicionamiento SEO y social media marketing. Consultoría de marketing online y comunicación 2.0. Auditoría, análisis de errores en su Web, optimización de su Web y seguimiento de sus Webs. Formación personalizada para profesionales y empresas.
Pep Webs & Seo T.+376631499 eturisme@gmail.com . Trabajamos en INGLES, FRANCES, ESPAÑOL, CATALAN, RUSO y POLACO.  http://communitymanagerandorra.blogspot.com/

jueves, 27 de junio de 2013

El consejo de administración de Inversis se reúne esta tarde, a las 17.00 horas, con el objetivo de decidir quién será su nuevo dueño entre los andorranos BPA y Andbank, quienes ofrecen cerca de 200 millones de euros, han informado hoy a Efe fuentes financieras. En el proceso competitivo para que Inversis cambie de dueño, los dos bancos del Principado presentaron finalmente sendas ofertas por un montante muy similar. Estas pujas fueron evaluadas esta misma mañana en una reunión de los principales accionistas, entre ellos Bankia, Sabadell, Indra, Cajamar, El Corte Inglés, Telefónica y Banca March, que fueron incapaces de decantarse por un comprador. De hecho, las fuentes consultadas explican que el pasado fin de semana Inversis ya estaba negociando su venta con directivos de la Banca Privada d'Andorra (BPA), hasta que Andbank mejoró su oferta inicial y ofreció casi 2 millones más para hacerse con el grupo. Esta nueva oferta no representa ni un aumento del 1 % frente a la puja inicial de Andbank, pero puede resultar clave si se tiene en cuenta que, siempre según las mismas fuentes, plantea una reducción de plantilla de Inversis menor que la que llevaría a cabo BPA, propietario de Banco Madrid. Además, el consejo de administración de Inversis podría valorar la capacidad financiera de Andbank, que de resultar adjudicatario, compraría el banco con cargo a sus propias reservas, a diferencia de BPA, que tendría que llevar a cabo una ampliación de capital que Y es esta ampliación la que hace pensar que sería más complicado para BPA adquirir Inversis, si como apuntan las fuentes, accionistas como la familia Júlia -propietarios de la cadena de perfumerías del mismo nombre- no ven con buenos ojos una compra que les obliga a acudir a una ampliación de capital para no diluir su participación. Aún así, los hermanos Cierco, que son los que controlan BPA, tendrían "un interés personal", siempre según las mismas fuentes, por adquirir Inversis pues les permitiría trasladar fuera del centro de la ciudad la sede del Banco Madrid. Cuando BPA adquirió el Banco Madrid, los Cierco se hicieron con el terreno en el que está la sede de esta última entidad en la Plaza de Colón, una de las zonas más caras de la capital, por lo que la compra de Inversis les permitiría disponer de ese espacio. Inversis quiere decidir esta misma tarde quién será su comprador - Expansion.com

El consejo de administración de Inversis se reúne esta tarde, a las 17.00 horas, con el objetivo de decidir quién será su nuevo dueño entre los andorranos BPA y Andbank, quienes ofrecen cerca de 200 millones de euros, han informado hoy a Efe fuentes financieras. En el proceso competitivo para que Inversis cambie de dueño, los dos bancos del Principado presentaron finalmente sendas ofertas por un montante muy similar. Estas pujas fueron evaluadas esta misma mañana en una reunión de los principales accionistas, entre ellos Bankia, Sabadell, Indra, Cajamar, El Corte Inglés, Telefónica y Banca March, que fueron incapaces de decantarse por un comprador. De hecho, las fuentes consultadas explican que el pasado fin de semana Inversis ya estaba negociando su venta con directivos de la Banca Privada d'Andorra (BPA), hasta que Andbank mejoró su oferta inicial y ofreció casi 2 millones más para hacerse con el grupo. Esta nueva oferta no representa ni un aumento del 1 % frente a la puja inicial de Andbank, pero puede resultar clave si se tiene en cuenta que, siempre según las mismas fuentes, plantea una reducción de plantilla de Inversis menor que la que llevaría a cabo BPA, propietario de Banco Madrid. Además, el consejo de administración de Inversis podría valorar la capacidad financiera de Andbank, que de resultar adjudicatario, compraría el banco con cargo a sus propias reservas, a diferencia de BPA, que tendría que llevar a cabo una ampliación de capital que Y es esta ampliación la que hace pensar que sería más complicado para BPA adquirir Inversis, si como apuntan las fuentes, accionistas como la familia Júlia -propietarios de la cadena de perfumerías del mismo nombre- no ven con buenos ojos una compra que les obliga a acudir a una ampliación de capital para no diluir su participación. Aún así, los hermanos Cierco, que son los que controlan BPA, tendrían "un interés personal", siempre según las mismas fuentes, por adquirir Inversis pues les permitiría trasladar fuera del centro de la ciudad la sede del Banco Madrid. Cuando BPA adquirió el Banco Madrid, los Cierco se hicieron con el terreno en el que está la sede de esta última entidad en la Plaza de Colón, una de las zonas más caras de la capital, por lo que la compra de Inversis les permitiría disponer de ese espacio.

Inversis quiere decidir esta misma tarde quién será su comprador - Expansion.com
El consejo de administración de Inversis se reúne esta tarde, a las 17.00 horas, con el objetivo de decidir quién será su nuevo dueño entre los andorranos BPA y Andbank, quienes ofrecen cerca de 200 millones de euros, han informado hoy a Efe fuentes financieras. En el proceso competitivo para que Inversis cambie de dueño, los dos bancos del Principado presentaron finalmente sendas ofertas por un montante muy similar. Estas pujas fueron evaluadas esta misma mañana en una reunión de los principales accionistas, entre ellos Bankia, Sabadell, Indra, Cajamar, El Corte Inglés, Telefónica y Banca March, que fueron incapaces de decantarse por un comprador. De hecho, las fuentes consultadas explican que el pasado fin de semana Inversis ya estaba negociando su venta con directivos de la Banca Privada d'Andorra (BPA), hasta que Andbank mejoró su oferta inicial y ofreció casi 2 millones más para hacerse con el grupo. Esta nueva oferta no representa ni un aumento del 1 % frente a la puja inicial de Andbank, pero puede resultar clave si se tiene en cuenta que, siempre según las mismas fuentes, plantea una reducción de plantilla de Inversis menor que la que llevaría a cabo BPA, propietario de Banco Madrid. Además, el consejo de administración de Inversis podría valorar la capacidad financiera de Andbank, que de resultar adjudicatario, compraría el banco con cargo a sus propias reservas, a diferencia de BPA, que tendría que llevar a cabo una ampliación de capital que Y es esta ampliación la que hace pensar que sería más complicado para BPA adquirir Inversis, si como apuntan las fuentes, accionistas como la familia Júlia -propietarios de la cadena de perfumerías del mismo nombre- no ven con buenos ojos una compra que les obliga a acudir a una ampliación de capital para no diluir su participación. Aún así, los hermanos Cierco, que son los que controlan BPA, tendrían "un interés personal", siempre según las mismas fuentes, por adquirir Inversis pues les permitiría trasladar fuera del centro de la ciudad la sede del Banco Madrid. Cuando BPA adquirió el Banco Madrid, los Cierco se hicieron con el terreno en el que está la sede de esta última entidad en la Plaza de Colón, una de las zonas más caras de la capital, por lo que la compra de Inversis les permitiría disponer de ese espacio.

Inversis quiere decidir esta misma tarde quién será su comprador - Expansion.com
El consejo de administración de Inversis se reúne esta tarde, a las 17.00 horas, con el objetivo de decidir quién será su nuevo dueño entre los andorranos BPA y Andbank, quienes ofrecen cerca de 200 millones de euros, han informado hoy a Efe fuentes financieras. En el proceso competitivo para que Inversis cambie de dueño, los dos bancos del Principado presentaron finalmente sendas ofertas por un montante muy similar. Estas pujas fueron evaluadas esta misma mañana en una reunión de los principales accionistas, entre ellos Bankia, Sabadell, Indra, Cajamar, El Corte Inglés, Telefónica y Banca March, que fueron incapaces de decantarse por un comprador. De hecho, las fuentes consultadas explican que el pasado fin de semana Inversis ya estaba negociando su venta con directivos de la Banca Privada d'Andorra (BPA), hasta que Andbank mejoró su oferta inicial y ofreció casi 2 millones más para hacerse con el grupo. Esta nueva oferta no representa ni un aumento del 1 % frente a la puja inicial de Andbank, pero puede resultar clave si se tiene en cuenta que, siempre según las mismas fuentes, plantea una reducción de plantilla de Inversis menor que la que llevaría a cabo BPA, propietario de Banco Madrid. Además, el consejo de administración de Inversis podría valorar la capacidad financiera de Andbank, que de resultar adjudicatario, compraría el banco con cargo a sus propias reservas, a diferencia de BPA, que tendría que llevar a cabo una ampliación de capital que Y es esta ampliación la que hace pensar que sería más complicado para BPA adquirir Inversis, si como apuntan las fuentes, accionistas como la familia Júlia -propietarios de la cadena de perfumerías del mismo nombre- no ven con buenos ojos una compra que les obliga a acudir a una ampliación de capital para no diluir su participación. Aún así, los hermanos Cierco, que son los que controlan BPA, tendrían "un interés personal", siempre según las mismas fuentes, por adquirir Inversis pues les permitiría trasladar fuera del centro de la ciudad la sede del Banco Madrid. Cuando BPA adquirió el Banco Madrid, los Cierco se hicieron con el terreno en el que está la sede de esta última entidad en la Plaza de Colón, una de las zonas más caras de la capital, por lo que la compra de Inversis les permitiría disponer de ese espacio.

Inversis quiere decidir esta misma tarde quién será su comprador - Expansion.com
El consejo de administración de Inversis se reúne esta tarde, a las 17.00 horas, con el objetivo de decidir quién será su nuevo dueño entre los andorranos BPA y Andbank, quienes ofrecen cerca de 200 millones de euros, han informado hoy a Efe fuentes financieras. En el proceso competitivo para que Inversis cambie de dueño, los dos bancos del Principado presentaron finalmente sendas ofertas por un montante muy similar. Estas pujas fueron evaluadas esta misma mañana en una reunión de los principales accionistas, entre ellos Bankia, Sabadell, Indra, Cajamar, El Corte Inglés, Telefónica y Banca March, que fueron incapaces de decantarse por un comprador. De hecho, las fuentes consultadas explican que el pasado fin de semana Inversis ya estaba negociando su venta con directivos de la Banca Privada d'Andorra (BPA), hasta que Andbank mejoró su oferta inicial y ofreció casi 2 millones más para hacerse con el grupo. Esta nueva oferta no representa ni un aumento del 1 % frente a la puja inicial de Andbank, pero puede resultar clave si se tiene en cuenta que, siempre según las mismas fuentes, plantea una reducción de plantilla de Inversis menor que la que llevaría a cabo BPA, propietario de Banco Madrid. Además, el consejo de administración de Inversis podría valorar la capacidad financiera de Andbank, que de resultar adjudicatario, compraría el banco con cargo a sus propias reservas, a diferencia de BPA, que tendría que llevar a cabo una ampliación de capital que Y es esta ampliación la que hace pensar que sería más complicado para BPA adquirir Inversis, si como apuntan las fuentes, accionistas como la familia Júlia -propietarios de la cadena de perfumerías del mismo nombre- no ven con buenos ojos una compra que les obliga a acudir a una ampliación de capital para no diluir su participación. Aún así, los hermanos Cierco, que son los que controlan BPA, tendrían "un interés personal", siempre según las mismas fuentes, por adquirir Inversis pues les permitiría trasladar fuera del centro de la ciudad la sede del Banco Madrid. Cuando BPA adquirió el Banco Madrid, los Cierco se hicieron con el terreno en el que está la sede de esta última entidad en la Plaza de Colón, una de las zonas más caras de la capital, por lo que la compra de Inversis les permitiría disponer de ese espacio. EFECOM

Inversis quiere decidir esta misma tarde quién será su comprador - Expansion.com
El consejo de administración de Inversis se reúne esta tarde, a las 17.00 horas, con el objetivo de decidir quién será su nuevo dueño entre los andorranos BPA y Andbank, quienes ofrecen cerca de 200 millones de euros, han informado hoy a Efe fuentes financieras. En el proceso competitivo para que Inversis cambie de dueño, los dos bancos del Principado presentaron finalmente sendas ofertas por un montante muy similar. Estas pujas fueron evaluadas esta misma mañana en una reunión de los principales accionistas, entre ellos Bankia, Sabadell, Indra, Cajamar, El Corte Inglés, Telefónica y Banca March, que fueron incapaces de decantarse por un comprador. De hecho, las fuentes consultadas explican que el pasado fin de semana Inversis ya estaba negociando su venta con directivos de la Banca Privada d'Andorra (BPA), hasta que Andbank mejoró su oferta inicial y ofreció casi 2 millones más para hacerse con el grupo. Esta nueva oferta no representa ni un aumento del 1 % frente a la puja inicial de Andbank, pero puede resultar clave si se tiene en cuenta que, siempre según las mismas fuentes, plantea una reducción de plantilla de Inversis menor que la que llevaría a cabo BPA, propietario de Banco Madrid. Además, el consejo de administración de Inversis podría valorar la capacidad financiera de Andbank, que de resultar adjudicatario, compraría el banco con cargo a sus propias reservas, a diferencia de BPA, que tendría que llevar a cabo una ampliación de capital que Y es esta ampliación la que hace pensar que sería más complicado para BPA adquirir Inversis, si como apuntan las fuentes, accionistas como la familia Júlia -propietarios de la cadena de perfumerías del mismo nombre- no ven con buenos ojos una compra que les obliga a acudir a una ampliación de capital para no diluir su participación. Aún así, los hermanos Cierco, que son los que controlan BPA, tendrían "un interés personal", siempre según las mismas fuentes, por adquirir Inversis pues les permitiría trasladar fuera del centro de la ciudad la sede del Banco Madrid. Cuando BPA adquirió el Banco Madrid, los Cierco se hicieron con el terreno en el que está la sede de esta última entidad en la Plaza de Colón, una de las zonas más caras de la capital, por lo que la compra de Inversis les permitiría disponer de ese espacio. EFECOM

Inversis quiere decidir esta misma tarde quién será su comprador - Expansion.com
http://www.expansion.com/agencia/efe/2013/06/26/18503879.html

lunes, 24 de junio de 2013

Un andorrà dins del projecte Lanzadera de l’amo de Mercadona, Juan Roig. 26 anys. Llicenciat a Esade en direcció d’empreses. Baravento, un projecte innovador d’empresa de roba íntima masculina, va ser escollit entre més de 4.200 aspirants.

Mercadona
Un andorrà dins del projecte Lanzadera de l’amo de Mercadona, Juan Roig. 26 anys. Llicenciat a Esade en direcció d’empreses. Baravento, un projecte innovador d’empresa de roba íntima masculina, va ser escollit entre més de 4.200 aspirants.
Deu crear molta satisfacció arribar a estar entre els 15 escollits de més de 400 aspirants.
Nosaltres, el meu soci Lorenzo Casaus i jo, anàvem treballant el projecte amb la hipòtesi que no sortiria, però lògicament estem molt contents. Això canvia el nostre escenari perquè actualment no és gens fàcil obtenir finançament.
Així, Roig és el seu mecenes?
És innegable que les condicions són boníssimes per a tots els projectes guanyadors d’aquesta iniciativa. El senyor Roig considera que la societat li ha donat molt i que és el moment de tornar-li, mitjançant el suport a projectes que creïn riquesa i benestar a la societat.

Expliqui’ls el projecte als lectors de la ‘contra’ del Diari, si us plau.
Es tracta de la creació d’una marca de roba interior per a home que aprofiti les noves tecnologies en fabricació tèxtil. Que vagi més enllà en funcionalitat i que aposti fort pel mercat on-line en l’àmbit global.
Noves tecnologies? Calçotets intel·ligents?
No ben bé (riu). Em referia que les novetats en fibres tèxtils s’apliquen al món de l’esport i no en una peça de roba que al cap i a la fi portem 12 hores cada dia.

No es pot negar que mercat potencial en tenen, almenys la meitat de la humanitat.
És cert que és gairebé una veritat universal i que els homes se’ls canvien més o menys sovint, però se’ls canvien. El meu soci i jo venim de la banca i vam estar pensant molt quins sectors es podien redefinir mitjançant la tecnologia en totes les potes del negoci.
Però això no serà una altra ‘start-up’?
Això segur que no. Fugim totalment d’aquestes denominacions i ens volem dedicar al model tradicional de negoci: vendre un producte físic de qualitat, i fer-ho millor que els competidors
Per què?
La nostra idea és crear una marca que sigui sostenible i escalable. Redefinir un sector com ha fet Nespresso amb el cafè, per exemple. No ens considerem emprenedors.
No el segueixo.
La paraula emprenedor està molt sobrevalorada. Molta gent s’autodenomina emprenedora, però el que interessa és el projecte: com es planteja i com s’executa. A més a més, d’un temps cap aquí el terme empresari està mal vist perquè s’ha arribat a establir una polarització empresari-proletari.
Quan em podré comprar uns calçotets Baravento?
Si tot va bé, a final de setembre. Aquest estiu no tindré vacances i espero no tenir-ne durant alguns anys. Si durant tot aquest temps no tinc vacances, bon senyal.
Són molts anys fora del país, com el veu des de la distància?
Andorra s’està posant les piles i s’està treballant per ajudar els joves que tenen idees amb potencial comercial. Ara més que mai s’ha de donar suport al talent.


Enhanced by Zemanta

domingo, 9 de junio de 2013

Caprabo ha llegado a un acuerdo con el grupo CCA (Centro Comercial Andorrano) para la apertura de una tienda de 1.820 metros cuadrados en el centro comercial Illa Carlemany de Andorra

Andorran flag on balcony, Ordino, Andorra
Street Stencil Graffiti - Action PacMan (Next ...
Caprabo ha llegado a un acuerdo con el grupo CCA (Centro Comercial Andorrano) para la apertura de una tienda de 1.820 metros cuadrados en el centro comercial Illa Carlemany de Andorra en régimen de franquicia y que tendrá 60 trabajadores.
Según ha informado hoy la cadena de supermercados, este establecimiento, que abrirá sus puertas en la primera quincena de julio, es la tienda franquiciada de Caprabo más grande y la tercera franquiciada de la compañía en Andorra.
Para el director general de Caprabo, Alberto Ojinaga, esta apertura supone un "paso muy importante" para ayudar a consolidar la marca en el mercado andorrano.
Con esta apertura, Caprabo suma 360 tiendas en total, de las que 23 son franquiciadas.
Enhanced by Zemanta

lunes, 27 de mayo de 2013

Gestoria Andorra Comptabilitat i Assessoría Comptable Gestoría Administrativa d'Andorra Empresa

Gestoria Andorra Comptabilitat i Assessoría Comptable Gestoría Administrativa d'Andorra Empresa

Gestoria Andorra Desde nuestro departamento de gestoría le informaremos de todo lo que necesita para establecer su residencia fiscal en Andorra lo que denominamos RESIDENCIA PASIVA en ANDORRA. Comptabilitat i Assessoría Comptable. Gestoría Administrativa d'Andorra. Empressa de profesionals colegiats per comptes privades i pimes. Gestores y asesores económicos para particulares y empresas en Andorra. Assesors empreses Andorra, gestoria, fiscalitat, comptabilitat Andorra, Is21 asesor, is21 assessors, is21 comptabilitat, is21 contabilidad andorra asesor asesor contable assessor, assessor comptable. Comptabilitat comptabilitat andorra comptable Consultor Contabilidad contabilidad Andorra contable creacio societats Fiscal fiscalidad. fiscalidad andorra fiscalitat fiscalitat andorra, impost de la renda de no residents. impostos andorra impost societats impuesto de la renta de no  Residentes andorra. impuesto de sociedades andorra impuestos Andorra iva andorra societats anonimes, societats limitades. http://www.is21.ad   - info@is21.ad   - T.00.376.803.321

martes, 21 de mayo de 2013

Andorra nada contra la corriente de la crisis con nuevas inversiones que tienen el objetivo de reforzar su apuesta para convertirse en el Mónaco de los Pirineos.

Coat of arms of Escaldes-Engordany

Andorra nada contra la corriente de la crisis con nuevas inversiones que tienen el objetivo de reforzar su apuesta para convertirse en el Mónaco de los Pirineos. Diecinueve años después de levantar la emblemática torre termal y lúdica de Caldea, la sociedad de iniciativa público-privada Semtee SA ha invertido 43,1 millones de euros en Inúu, una oferta complementaria de wellnes que se orienta hacia la exclusividad partiendo de la utilización de la misma agua termal que brota a 70 grados de las fuentes naturales de Escaldes-Engordany. En ese sentido, Inúu sería el Up del Down de Caldea, o lo que es lo mismo, una oferta de sensación de bienestar individual o en pareja frente a la de simplemente pasarlo bien en familia o grupo que hasta ahora constituía el destino termolúdico de Andorra.
Si en 1988 Caldea elevó a Andorra a la categoría de liderazgo internacional en materia de termalismo lúdico, las nuevas instalaciones de Inúu, firmadas por el mismo arquitecto Jean-Michel Ruols, buscan elevar al tratamiento personalizado los servicios de turismo termal. Inúu se despliega en un edificio en forma de ala delta con la misma escenografía de estructura de acero y de cristal que su precursor Caldea. Las nuevas instalaciones, de 12.400 metros cuadrados de superficie y 72.000 litros de agua termal, complementan con un toque de lujo en el trato una experiencia que cuida los detalles.
El centro dispone de espacios termales y de tratamientos organizados en áreas intimistas, concebidas y diseñadas para sentirse bien y garantizar la máxima relajación, donde los escenarios, como un gigantesco acuario en forma de cilindro de 9 metros de altura y 3 de diámetro, juegan un papel importante en la experiencia del visitante. La plantilla la integran 50 personas del total de 175 empleados que forman Caldea, un destino turístico que ha sido visitado hasta ahora por más de 6 millones de personas, mientras que Inúu prevé recibir 40.000 visitantes este año y 91.000 en el horizonte de 2017.
Los innovadores baños termales interiores y exteriores están realizados en acero inoxidable, material de larga durabilidad que aporta un aspecto impactante y una nueva sensación de comodidad y calidez. En ellos se hallan las confortables camas de agua y multitud de surtidores desde los cualos el agua brota a diferentes presiones y posiciones. Las cabinas de tratamientos están distribuidas en cuatro pétalos temáticos: agua termal, sensación, oriental y belleza. Cada pétalo dispone a su vez de cuatro cabinas equipadas y de su zona de espera.
Para aumentar la exclusividad, Inúu es el único centro de sus características que dispone de un Private Wellness, un espacio para usar de forma individual o en pareja que dispone de sauna, hammam, tres duchas con diferentes surtidores, jacuzzi, tumbonas calefactadas para el descanso y espacios para tratamientos en pareja. Las aguas de Inúu son las únicas del Pirineo que brotan a 70ºC y son ricas en azufre, minerales, además de sódicas y untuosas como el plancton termal. Utilizadas de forma natural, producen una acción antiálgica, cicatrizante, descongestionante y antialérgica.

Enhanced by Zemanta

viernes, 10 de mayo de 2013

Banco Madrid ganó 8,8 millones de euros en 2012, lo que supone casi triplicar el beneficio obtenido el año anterior, que ascendió a 3,1 millones, según los resultados presentados este jueves por la entidad, los primeros tras su compra por Banca Privada d'Andorra (BPA).

English: Sign at Banco de España underground s...

Durante la presentación de las cuentas anuales, el consejero delegado del banco, Joan Pau Miquel, ha calificado el pasado ejercicio de "buen año" para la entidad, y ha avanzado que 2013 "no será muy diferente".
El directivo ha destacado que los activos bajo gestión del banco han pasado de unos 1.200 millones a 3.200 millones en los últimos 12 meses "debido al crecimiento del negocio por las adquisiciones realizadas". En concreto, Miquel se refiere a las compras de la gestora de patrimonios e instituciones de inversión colectiva de Banco de Valencia, Nordkapp, y a Liberbank Gestión.
De este modo, el negocio creció de forma orgánica un 15% el pasado ejercicio "en un año muy complejo y de estancamiento en el sector por la crisis económica". Para este curso, la entidad espera crecer en la misma proporción e incluso superarla.
El ratio de solvencia de la entidad se ha situado en el 39,4%, 3,6 veces por encima de la media del sector, y su índice de morosidad es del 1,07%, mientras que el 'core capital' está en el 27,72%. En cuanto a la morosidad, Miquel ha aseverado que no va a crecer, "ya que el negocio no está expuesto a actividades del tipo de la hipotecaria". Además, ha afirmado que el objetivo de los nuevos gestores de Banco Madrid es dejar esa tasa en el 0%, "pues es un porcentaje heredado de la anterior etapa".

YA HA CAPTADO 160 MILLONES DE LOS 400 QUE PREVÉ REGISTRAR ESTE AÑO

Entre enero y abril, el banco ha conseguido captar 160 millones de los 400 que espera registrar este año, ha adelantado el consejero delegado, quien ha vinculado los resultados de 2012 a "mejoras en la gestión y al incremento del negocio bancario, entre otros factores".
En los últimos meses, Banco de Madrid ha incorporado a más de 50 profesionales a la entidad y próximamente abrirá oficinas en Alicante y Murcia. En la región de Levante, el banco ha afirmado haber obtenido un "importante impulso" tras la adquisición por parte de BPA, que le ha permitido crecer alrededor del 80%.
En lo referente a fondos de inversión, Banco Madrid Renta Fija cerró 2012 entre los 10 primeros de su categoría, mientras que el banco ha sido líder por rentabilidad en Sicavs en España, situando a seis de ellas entre las 15 más rentables del mercado con rentabilidades medias del 10%, ha explicado el director general, Rafael Valera.


Enhanced by Zemanta

martes, 7 de mayo de 2013

La Federation Nationale d’Achats des Cadres (coneguda popularment com a FNAC) té pràcticament tancat un acord per situar una gran botiga a Escaldes-Engordany.

English: Fnac and C&A in Porto, Portugal.
English: Fnac and C&A in Porto, Portugal. (Photo credit: Wikipedia)

L’establiment estaria situat a l’avinguda Consell de la   Terra, en un edifici de la família Tàpies, coneguda per ser propietària de l’hotel Castell de Ciutat, a la Seu d’Urgell. La botiga tindria dues plantes i quedaria just a tocar de la part del darrere d’Illa Carlemany. Les negociacions estan molt avançades i l’únic que no és clar és si el grup francès arribaria amb la totalitat del capital sobre la base de la Llei d’obertura al capital forà, o si seria la família Tàpies qui tindria la propietat en règim de franquícia. En principi, durant aquest mes s’han de tancar els serrells de l’operació i dins de l’edifici on s’ubicaria l’establiment ja han començat les obres. Els vidres s’han cobert amb paper marró d’embalar per tapar els treballs que s’estan realitzant.
    Si finalment tot es desenvolupa com està previst, l’obertura de  l’FNAC podria ser una realitat a principi de l’estiu i funcionaria com a complement d’una àrea comercial de gran força. Fonts properes van indicar que la ubicació de la botiga ampliaria l’àrea de gran impacte comercial a l’avinguda Consell de la Terra, i que pot ser un pol d’atracció perquè el carrer passi a ser de referència en l’àmbit comercial en complement a l’avinguda Carlemany. En aquest sentit, les mateixes fonts destaquen que l’experiència de compra que ofereix l’FNAC, amb un sistema similar al d’uns grans magatzems, ajuda que sigui un punt de visita constant i que possiblement pugui atreure molts turistes si la cadena francesa adapta els preus a la realitat de l’IGI andorrà, on hi ha una gran diferència tant pel que fa a l’IVA espanyol, del 21%, com al TVA francès, que es troba en el 19,6%.
En diferents països
L’FNAC té actualment botigues a França, Espanya, Portugal, Itàlia, Bèlgica, Suïssa, Grècia, el Marroc i el Brasil. A França, lloc d’origen del grup, hi ha actualment 103 establiments, mentre que Espanya ocupa el segon lloc, amb 25. En total, el grup compta amb uns 170 locals a tot el món. L’obertura a Andorra gairebé coincidirà amb el seixantè aniversari de la fundació del grup, que va tenir lloc a París l’octubre del 1954. 
    Encara cal establir quins de tots els serveis i productes que ofereix la cadena tant a Espanya com a França (per exemple venda d’entrades de concerts o de viatges) hi haurà a Andorra.
Propietat del grup pinault
La cadena és actualment propietat del grup francès Pinault Printemps Redoute, fundada per François Pinault el 1963. Aquest macroimperi comercial va adquirir parcialment l’FNAC el 1994 i dos anys després va acabar de completar l’adquisició. A més de les botigues físiques, el grup Pinault ha promogut des de fa temps la venda on line, que cada cop ocupa una franja més gran en el percentatge total de vendes.
    L’FNAC és una empresa dedicada a la venda de béns culturals (música, literatura, vídeo o jocs) i electrònics (ordinadors, telèfons mòbils, reproductors d’àudio i vídeo o televisors, entre d’altres). Recentment, ha ampliat el ventall al petit electrodomèstic. Va néixer amb la intenció de ser un negoci que es dedicava a impulsar carnets de compra per adquirir productes amb descomptes. Els dos fundadors, Max Théret i André Essel, vinculats al Partit Comunista, van obrir el primer comerç al bulevard de Sebastopol, al districte quart de París.
L’arribada de l’FNAC tindrà lloc a través de la família Tàpies, propietària de l’hotel Castell de Ciutat, situat a la Seu d’Urgell. Al capdavant es troba Jaume Tàpies, que conforma la tercera generació dins del grup familiar dedicat a l’hoteleria. Tàpies no només ha aconseguit que l’establiment que regenta es trobi dins del selecte club dels hotels del grup Relais Chateaux sinó que és el president d’aquesta organització amb seu a França. Tàpies va ser elegit el 2005 i el 2009 va ser novament escollit per a un nou mandat. Ja havia estat al capdavant de la secció de Relais Chateaux per a Espanya i Portugal entre el 1992 i el 2005. L’hotel del Castell de Ciutat es troba des del 1981 dins de l’organisme que agrupa els millors hotels familiars




Enhanced by Zemanta

Saboya ha realitzat una conferència col·loqui on ha explicat el procés d’obertura econòmica a Andorra i les oportunitats empresarials que se’n poden derivar als representats de més de 50 empreses i entitats vinculades a Alemanya.

Andorran flag on balcony, Ordino, Andorra
Andorran flag on balcony, Ordino, Andorra (Photo credit: Wikipedia)

En l’àmbit diplomàtic, el ministre, acompanyat per l’ambaixador d’Andorra a Espanya, Jaume Gaytán, ha assistit a la inauguració del II Fòrum Global de Sostenibilitat, organitzat per la Secretaria General Iberoamericana i Ernst & Young i presidit pel Príncep d’Astúries. D'altra banda, el ministre Saboya ha mantingut una reunió de treball amb el secretari d’Estat per a la Unió Europea, Iñigo Méndez de Vigo, durant la qual s’ha tractat el procés d’aproximació d’Andorra a Europa i el conjunt de temes presents a l’agenda bilateral. El ministre s’ha reunit al Congrés dels Diputats amb membres de la comissió d’Afers Exteriors: Pablo Casado (PP), Jordi Xuclá (CIU), Carlos Salvador Armendáriz (UPN), Guillermo Mariscal (PP), Juan Moscoso (PSOE), Gema Conde (PP), Joan Josep Nuet i Pujals (IU-ICV) i Feliu Joan Guillaumes (CIU). Saboya ha presentat en aquest marc el procés d’obertura i de reformes impulsades pel Govern, presentació que ha estat seguida d’un debat on va respondre a les preguntes dels diputats. En el vessant econòmic, el ministre ha participat en un dinar de treball ofert per l’ambaixador de Colòmbia, Orlando Sardi de Lima, donant continuïtat a la visita de la ministra d’Afers Exteriors colombiana a Andorra el passat mes de febrer, María Ángela Holguín. Durant el dinar de treball s’ha avançat en una futura missió diplomàtica i econòmica a Colòmbia per obrir vies de col·laboració en l’àmbit turístic i empresarial.

Enhanced by Zemanta

lunes, 6 de mayo de 2013

La Federation Nationale d’Achats des Cadres (coneguda popularment com a FNAC) té pràcticament tancat un acord per situar una gran botiga a Escaldes-Engordany.

L’establiment estaria situat a l’avinguda Consell de la   Terra, en un edifici de la família Tàpies, coneguda per ser propietària de l’hotel Castell de Ciutat, a la Seu d’Urgell. La botiga tindria dues plantes i quedaria just a tocar de la part del darrere d’Illa Carlemany. Les negociacions estan molt avançades i l’únic que no és clar és si el grup francès arribaria amb la totalitat del capital sobre la base de la Llei d’obertura al capital forà, o si seria la família Tàpies qui tindria la propietat en règim de franquícia. En principi, durant aquest mes s’han de tancar els serrells de l’operació i dins de l’edifici on s’ubicaria l’establiment ja han començat les obres. Els vidres s’han cobert amb paper marró d’embalar per tapar els treballs que s’estan realitzant.
    Si finalment tot es desenvolupa com està previst, l’obertura de  l’FNAC podria ser una realitat a principi de l’estiu i funcionaria com a complement d’una àrea comercial de gran força. Fonts properes van indicar que la ubicació de la botiga ampliaria l’àrea de gran impacte comercial a l’avinguda Consell de la Terra, i que pot ser un pol d’atracció perquè el carrer passi a ser de referència en l’àmbit comercial en complement a l’avinguda Carlemany. En aquest sentit, les mateixes fonts destaquen que l’experiència de compra que ofereix l’FNAC, amb un sistema similar al d’uns grans magatzems, ajuda que sigui un punt de visita constant i que possiblement pugui atreure molts turistes si la cadena francesa adapta els preus a la realitat de l’IGI andorrà, on hi ha una gran diferència tant pel que fa a l’IVA espanyol, del 21%, com al TVA francès, que es troba en el 19,6%.
En diferents països
L’FNAC té actualment botigues a França, Espanya, Portugal, Itàlia, Bèlgica, Suïssa, Grècia, el Marroc i el Brasil. A França, lloc d’origen del grup, hi ha actualment 103 establiments, mentre que Espanya ocupa el segon lloc, amb 25. En total, el grup compta amb uns 170 locals a tot el món. L’obertura a Andorra gairebé coincidirà amb el seixantè aniversari de la fundació del grup, que va tenir lloc a París l’octubre del 1954.
    Encara cal establir quins de tots els serveis i productes que ofereix la cadena tant a Espanya com a França (per exemple venda d’entrades de concerts o de viatges) hi haurà a Andorra.
Propietat del grup pinault
La cadena és actualment propietat del grup francès Pinault Printemps Redoute, fundada per François Pinault el 1963. Aquest macroimperi comercial va adquirir parcialment l’FNAC el 1994 i dos anys després va acabar de completar l’adquisició. A més de les botigues físiques, el grup Pinault ha promogut des de fa temps la venda on line, que cada cop ocupa una franja més gran en el percentatge total de vendes.
    L’FNAC és una empresa dedicada a la venda de béns culturals (música, literatura, vídeo o jocs) i electrònics (ordinadors, telèfons mòbils, reproductors d’àudio i vídeo o televisors, entre d’altres). Recentment, ha ampliat el ventall al petit electrodomèstic. Va néixer amb la intenció de ser un negoci que es dedicava a impulsar carnets de compra per adquirir productes amb descomptes. Els dos fundadors, Max Théret i André Essel, vinculats al Partit Comunista, van obrir el primer comerç al bulevard de Sebastopol, al districte quart de París.
DE L'HOTEL DEL CASTELL DE CIUTAT A PRESIDENT DE LA CADENA RELAIS CHATEAUX
L’arribada de l’FNAC tindrà lloc a través de la família Tàpies, propietària de l’hotel Castell de Ciutat, situat a la Seu d’Urgell. Al capdavant es troba Jaume Tàpies, que conforma la tercera generació dins del grup familiar dedicat a l’hoteleria. Tàpies no només ha aconseguit que l’establiment que regenta es trobi dins del selecte club dels hotels del grup Relais Chateaux sinó que és el president d’aquesta organització amb seu a França. Tàpies va ser elegit el 2005 i el 2009 va ser novament escollit per a un nou mandat. Ja havia estat al capdavant de la secció de Relais Chateaux per a Espanya i Portugal entre el 1992 i el 2005. L’hotel del Castell de Ciutat es troba des del 1981 dins de l’organisme que agrupa els millors hotels familiars.

http://diariandorra.ad/index.php?option=com_k2&view=item&id=24916&Itemid=380 


ORIGINAL http://diariandorra.ad/index.php?option=com_k2&view=item&id=24916&Itemid=380
Enhanced by Zemanta