martes, 26 de noviembre de 2013

L’obertura desperta l’interès dels empresaris francesos Destaquen l’atractiu que aixequen sectors com són el sanitari o el de formació

L’obertura econòmica i el desplegament del nou marc fiscal i jurídic han fet incrementar l’interès per invertir a Andorra entre els empresaris francesos, especialment els de la regió de Migdia-Pirineus.
               
Almenys això és el que va assegurar Gilbert Salinas, president de l’Agència pel Desenvolupament Econòmic i Cultural Nord-Sud (ADEC-NS). Una trentena d’empresaris vinculats a l’entitat van arribar ahir al Principat per participar en la cinquena missió organitzada per donar a conèixer el país com un lloc per fer negocis, opció que, com també va remarcar el president de la Cambra, Marc Pantebre, creixerà encara més un cop estigui en vigor el conveni per evitar la doble imposició.

   “Veiem Andorra des d’una altra òptica gràcies als canvis legislatius”, va explicar Salinas, que va destacar especialment el fet de “no necessitar prestanoms” i que “ja no es considera un paradís fiscal”. En aquest sentit, Pantebre va apuntar que “ells veuen aquí una oportunitat de negoci que abans no tenien”. Segons van indicar, els empresaris gals consideren interessant apostar per sectors com ara la salut, la formació o el transport. Des de l’ADEC-NS, Salinas també va destacar que alguns dels membres de la missió se senten especialment atrets pels projectes de construcció de centrals de cogeneració que està impulsant FEDA, ja que el seu àmbit d’actuació és la venda de gas liquat. Justament, el president de la parapública va ser un dels representants andorrans que va mantenir una trobada amb gent de la delegació francesa. En l’àmbit de la salut, va apuntar que “Tolosa té el segon centre sanitari més important de França després de París” i va defensar la possibilitat de “potenciar intercanvis professionals amb especialistes andorrans”. La visita continuarà fins avui i, en total, hi ha previstes més de 60 reunions amb empresaris del país.


domingo, 10 de noviembre de 2013

Entrevista a José Marcial Rodríguez - #VenYLlévateElMomento - Islas Bale...

http://www.youtube.com/v/PJ_tg-iKMQY?autohide=1&version=3&feature=share&autohide=1&attribution_tag=YgesqnUYxzAtbvgBvN8nVQ&showinfo=1&autoplay=1

La Agencia de Turismo de las Islas Baleares está llevando a cabo una fuerte campaña para promocionar el turismo de una manera totalmente diferente. José Marcial Rodríguez nos lo cuenta en esta entrevista

El grup andorrà Jocor compra Comercial Martí de Palamós La nova Comercial Jocor, amb 16 treballadors, garanteix la continuïtat de l'empresa de materials de la construcció i ferreteria


La històrica Comercial Martí de Palamós tindrà continuïtat gràcies al grup andorrà Jocor, que ha adquirit els actius i la unitat productiva de l'empresa palamosina. Comercial Jocor -nova denominació de la companyia- ha contractat dotze dels antics empleats de l'empresa i ha fet quatre noves incorporacions.
Comercial Martí va presentar concurs de creditors el passat mes d'abril. Afectada de ple per la crisi de la construcció la companyia va acabar presentant un ERO per als seus 22 treballadors. Just abans de la crisi, l'empresa palamosina, va arribar a comptar amb més de seixanta treballadors.
La continuïtat del negoci ha arribat de la mà de Jocor, una companyia andorrana que coneixia bé el negoci de la companyia palamosina. D'una banda, ambdós formaven part del grup de compres aValco, i de l'altra el director de Jocor, Jordi Rodríguez, estiuejava a Palamós.
Les dificultats de Comercial Martí van fer plantejar a Jocor una expansió cap a Catalunya. Van elaborar un estudi de viabilitat i van presentar al jutjat mercantil una proposta d'adquisició de la unitat productiva de l'empresa de Palamós que va ser acceptada.
50 anys d'experiència
Fundada fa cinquanta anys en uns baixos comercials a Andorra, Jocor s'ha convertit en un referènt al Principat com a magatzem de de lampisteria, climatització i energies renovables.
A Palamós, Comercial Jocor manté els tres centres de treball dedicats a la venda de material de construcció i ferreteria amb més de 1.500 metres quadrats d'exposició.
La gerent de Comercial Jocor, Pilar del Amo, explica que la compra del negoci de Comercial Martí és per a nosaaltres "una aposta molt important". Segons la seva opinió, una de les claus que han de garantir el futur de la companyia és el seu "equip de professionals" que combina "experiència i joventut".

ORIGINAL

http://www.diaridegirona.cat/empreses-a-girona/2013/10/30/grup-andorra-jocor-compra-comercial/641378.html 

JOCOR

http://www.jocor.ad/

viernes, 8 de noviembre de 2013

Andorra controlarà l'entrada i sortida de diners a les fronteres La quantitat màxima autoritzada per passar sense declarar serà de 10.000 euros La persona intervinguda amb un import superior se li requisarà el 25% de l'excés sobre 10.000 euros

D'aquí pocs dies els viatgers que travessin les dues duanes andorranes hauran de passar dos filtres o controls en relació a la quantitat de diners que porten a sobre: l'espanyol o francès, i l'andorrà. El Consell General aprovarà avui la modificació del projecte de llei de cooperació penal i internacional i de lluita contra el blanqueig de diners o valors producte de la delinqüència internacional i contra el finançament del terrorisme. El text forma part del cabal comunitari que Andorra ha d'anar assumint progressivament, fruït del desig d'encunyar euros propis. El Pantocràtor no és l'únic que ha estat víctima de la burocràcia europea, sinó que el país està obligat a integrar la normativa comunitària en el seu ordenament jurídic –agradi o no– a conseqüència de la ratificació de l'Acord Monetari per part del Consell General el 24 de novembre del 2011.

Un dels articles que criden l'atenció d'aquest text és el 16, que sota l'enunciat de Declaració de transport transfronterer de diners en efectiu, imposa que «tota persona física que entri o surti del Principat i sigui portadora de diners en efectiu igual o superior a 10.000 euros o el seu contravalor en moneda estrangera ho ha de declarar a la Duana...». És el mateix model que aplica Espanya al riu Runer, la diferència és que Madrid deixa al viatger només amb 1.000 euros en el que s'anomena quantitat de supervivència, i Andorra, quan hi hagi omissió de la declaració, determina que «els funcionaris de la Duana intervinguin el 25% de l'excés sobre 10.000 euros amb un mínim de 600 euros, que es constituirà en garantia de les sancions que eventualment resultin del procediment sancionador».
Es consideren diners en efectiu els xecs, xecs de viatge, pagarés i ordres de pagament, a banda, evidentment, dels diners en metàl·lic. L'incompliment de l'obligació de declarar té la consideració d'infracció greu amb una multa mínima de 600 euros fins el 25% de la quantitat en excés de 10.000 euros.


ORIGINAL

http://www.elperiodicdandorra.ad/societat/30085-andorra-controlar-lentrada-i-sortida-de-diners-a-les-fronteres.html

lunes, 4 de noviembre de 2013

La presidenta de L'EFA creu que ara no és el moment d'implantar un IRPF Viladomat ha manifestat que no està a favor de l'IRPF perquè "és la manera més cara de recaptar", perquè en un país petit com Andorra és un impost "difícil d'assimilar"

Cristina Viladomat, en declaracions a l'Ara i aquí de RTVASA, ha assenyalat que ella no sap si l'IRPF és necessari o no, però considera que en un moment de recessió "hauríem de ser més prudents i fer primer els deures" i ha indicat que potser seria important "pensar-s'ho una mica més". En aquest sentit, ha recordat que en els darrers temps els empresaris s'han hagut d'anar adaptant al marc regulador que s'ha establert en matèria de riscos laborals o de pagament dels 400 euros a la CASS, unes mesures que fan que per l''empresa petita i mitjana s'encareixi més l'arrancar cada matí. Pel que fa a la necessitat d'un IRPF per signar convenis de doble imposició, Viladomat ha manifestat que 'està molt bé que signem CDI' però ha afegit que el que la preocupa és que per una "possible" obertura i una "possible vinguda d'empreses de fora, castiguem a les d'aquí" i per això considera que potser s'hauria d'intentar negociar, per poder donar temps a les empreses andorranes a adequar-se al nou marc i perquè puguin "respirar" ja que "no podem fer un desplegament fiscal tan estrepitós, quan durant 50 anys hem viscut de les finances públiques" i amb impostos indirectes.

ORIGINAL

La presidenta de L'EFA creu que ara no és el moment d'implantar un IRPF